Nový Spark
venku od 1. března
„November Rain“ od GUNS N´ ROSES má nový orchestrální kabát – postarali se o něj Steven Wilson z PORCUPINE TREE a autor hudby pro videoherní sérii Medal of Honor

„November Rain“ od GUNS N´ ROSES má nový orchestrální kabát – postarali se o něj Steven Wilson z PORCUPINE TREE a autor hudby pro videoherní sérii Medal of Honor

GUNS N´ ROSES vnadí na výroční reedici alb „Use Your Illusion“ a aktuální ukázka je stejně opulentní jako samotný box. Poslechněte si hit „November Rain“ ve verzi nahrané s padesátičlenným orchestrem, navíc remixovaný mistrem svého řemesla Stevenem Wilsonem z PORCUPINE TREE.

„Vychází z původní verze a smíchal jsem ji věren originálu, orchestrace jsou však nové a nahrazují původně použité samply,“ uvádí na pravou míru Wilson, který krom toho, že se věnuje vlastním kapelám, dělal remixy například i pro KING CRIMSON, YES, MARILLION a další.

Pod zaranžováním nových orchestrací je podepsán jistý Christopher Lennertz. Jeho jméno lze najít i u hudebního doprovodu pro seriálové trháky Supernatural či Banda, ale také u soundtracku pro videoherní střílečku Medal of Honor.

GUNS N´ ROSES na Sparkshopu

Výroční box „Use Your Illusion“ vyjde 11. listopadu nabídne celkem 97 skladeb, z nichž 63 nebylo dosud ještě vydáno. Ve fyzických nosičích zaberou 7 CD a Blu-ray disk, přičemž vůbec poprvé byly skladby remasterovány.

Lákadlem bude zejména koncertní záznam „Live in New York“ z května 1991, který posloužil jako zahřívací zkouška před regulérním turné k „Use Your Illusion“ a slyšet je na něm ještě původní kytarista Izzy Stradlin. Právě z ně GUNS N´ ROSES aktuálně sdílejí ukázku v podobě skladby „You Could Be Mine“. Na druhém živém setu „Live in Las Vegas“ z ledna 1992 už hraje Gilby Clarke. První ze jmenovaných koncertů byl přitom pro potřeby nového boxu poprvé převeden z původního 35mm záznamu do rozlišení 4K UHD a k tomu smíchaný do Dolby Atmos. Jde také o vůbec první ucelený koncertní záznam pořízený v audiu i videu z éry „Use Your Illusion“.

Nový Spark
venku od 1. března
Kalendář akcí
26.10. POWERWOLF, HAMMERFALL, WIND ROSE
02.11. GUANO APES
14.11. BETH HART
23.11. SEPULTURA
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace