Nový Spark
venku od 2. dubna
„Srát na systém!“ Nergal z BEHEMOTH pranýřuje polskou vládu kvůli zákazu potratů

„Srát na systém!“ Nergal z BEHEMOTH pranýřuje polskou vládu kvůli zákazu potratů

Lídr BEHEMOTH Nergal nikdy neměl problém využívat své platformy na sociálních sítích ke komentování aktuálního dění. Jeho domovské Polsko před nedávnem schválilo téměř úplný zákaz potratů, načež se frontman ostře vymezil proti vládě a její „náboženské rakovině“.

Kontroverzní zákon o zákazu potratů byl schválen vloni v říjnu, což vyústilo v protesty po celé zemi. Vládní nařízení říká, že interupci mohou podstoupit pouze ženy, které byly obětí znásilnění, v případě incestu či pokud by těhotenství ohrožovalo její zdraví. V platnost vešlo v lednu.

„Vracíme se zpět do temného strašidelného středověku. Od nynějška, mé drahé ženy, jste v očích polských politických vůdců jen chovatelským nástrojem v jejich katolickém vnímání. Nad svým tělem nemáte žádnou kontrolu,“ napsal Nergal na Instagram.

„Co s tím můžeme dělat? No, bitva je ztracena, ale válku vyhrají ti osvícení a svobodně uvažující. Nepřestávejte ve svém boji, mluvte o problémech a podporujte polské ženy v jejich neúnavném boji! Vyhubte náboženskou rakovinu! Srát na systém!“

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
15.05. 30 SECONDS TO MARS
16.05. CALIGULA'S HORSE
18.05. KING GIZZARD AND LIZARD WIZZARD
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace