Nový Spark
venku od 3. června
„November Rain“ od GUNS N´ ROSES má nový orchestrální kabát – postarali se o něj Steven Wilson z PORCUPINE TREE a autor hudby pro videoherní sérii Medal of Honor

„November Rain“ od GUNS N´ ROSES má nový orchestrální kabát – postarali se o něj Steven Wilson z PORCUPINE TREE a autor hudby pro videoherní sérii Medal of Honor

GUNS N´ ROSES vnadí na výroční reedici alb „Use Your Illusion“ a aktuální ukázka je stejně opulentní jako samotný box. Poslechněte si hit „November Rain“ ve verzi nahrané s padesátičlenným orchestrem, navíc remixovaný mistrem svého řemesla Stevenem Wilsonem z PORCUPINE TREE.

„Vychází z původní verze a smíchal jsem ji věren originálu, orchestrace jsou však nové a nahrazují původně použité samply,“ uvádí na pravou míru Wilson, který krom toho, že se věnuje vlastním kapelám, dělal remixy například i pro KING CRIMSON, YES, MARILLION a další.

Pod zaranžováním nových orchestrací je podepsán jistý Christopher Lennertz. Jeho jméno lze najít i u hudebního doprovodu pro seriálové trháky Supernatural či Banda, ale také u soundtracku pro videoherní střílečku Medal of Honor.

GUNS N´ ROSES na Sparkshopu

Výroční box „Use Your Illusion“ vyjde 11. listopadu nabídne celkem 97 skladeb, z nichž 63 nebylo dosud ještě vydáno. Ve fyzických nosičích zaberou 7 CD a Blu-ray disk, přičemž vůbec poprvé byly skladby remasterovány.

Lákadlem bude zejména koncertní záznam „Live in New York“ z května 1991, který posloužil jako zahřívací zkouška před regulérním turné k „Use Your Illusion“ a slyšet je na něm ještě původní kytarista Izzy Stradlin. Právě z ně GUNS N´ ROSES aktuálně sdílejí ukázku v podobě skladby „You Could Be Mine“. Na druhém živém setu „Live in Las Vegas“ z ledna 1992 už hraje Gilby Clarke. První ze jmenovaných koncertů byl přitom pro potřeby nového boxu poprvé převeden z původního 35mm záznamu do rozlišení 4K UHD a k tomu smíchaný do Dolby Atmos. Jde také o vůbec první ucelený koncertní záznam pořízený v audiu i videu z éry „Use Your Illusion“.

Nový Spark
venku od 3. června
Kalendář akcí
04.07. SMASHING PUMPKINS
11.07. ROYAL BLOOD
11.07. MASTERS OF ROCK
15.07. LIVING COLOUR, NANDAY
17.07. GEVURAH, VORTEX OF END
17.07. VOIVOD, ACID FORCE
21.07. AC/DC
23.07. THE CULT
27.07. THE BRIDGE CITY SINNERS, LIGHTNIN´ LUKE
28.07. AKHLYS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace